Author Archives: rickardh
Gjutjärnsvård
Long time no see… Denna post blir en minnespost (för mitt eget minne..) Vårda gjutjärnspannor mmm, 1, häll grovsalt i botten. Värm på hög värme i 2-3 min. 2, häll bort saltet och torka rent med papper. 3, gnid bort … Continue reading
Underbar dillolja till en krämig soppa!
Så här i höstrusket är en soppa given som förrätt, hade ett par jordärtskockor i kylen och letade ett härligt recept. Ramlade över Mat-Tinas recept Soppan i sig vart väldigt krämig och god, men den så kallade “pricken över i:et” … Continue reading
Tarte tatin
Jag önskade mig en bok i julklapp, Tore Wretman – Maten och Livet. Den hade dock inte ens kommit ut då, men jag fick den när jag fyllde år. Hade inte räknat med en “bibel” på 600 sidor dock Men, … Continue reading
Canard à l’Orange
Den klassiska franska varianten på ankbröst med apelsinsås blev kvällens huvudrätt! Den här gången tror jag baskimej att jag funnit den bästa tillagningsmetoden av ankan….för jävlarns så gött det blev Hemligheten var, som det oftast är, låg temperatur och tid… … Continue reading
Skrei!!
Japp torsken är här med besked! Skrei är norsk och betyder “vandra”, men det vet ni redan. Hursomhelst är den här från januari till april, så passa på att köpa den. Jag har länge gått och funderat på att köpa … Continue reading
Gnocchi med kycklinggryta – recepttolkning
Testade ett kyckling-recept idag. Dock så är inte familjen stort fan av kycklinglår-filéer så vi köpte kycklingklubbor istället. Eftersom det vart klubbor behövde jag ändra lite i receptet. Jag delade inte på klubborna utan brynte dem gyllenbruna i en het … Continue reading
Kalkon med plommon och portvinssås på en bädd av gräddkokt savojkål och friterad potatisflis
För att kicka igång advent och julen på riktigt var det stor-bak i köket idag. Förutom lussebullar, pepparkakor, saffransmazariner och godis så blev det tre limpor vörtbröd…ja det luktar jul även i hissen Men middagen var ändå pricken över den … Continue reading