Monthly Archives: November 2012
Salmalaxen
Igår var det andra gången jag stötte på Salma-människor i affären. De stod och pratade om hur bra deras lax är och man fick provsmaka. okej, den var grym i butiken så varför inte prova även om det är dubbla … Continue reading
Gästblogg: En middag i bubblornas tecken.
Idag gästas bloggen av en äkta gourmand, min gamle kollega och vän Mathias Jonsson. Meny: Creme Ninon med Pilgrimsmussla. Ungsbakad marulk serverad med blomkålspure, äppelfläsk, rödbetor och champagnesås. Hallonsorbet & flädersorbet med champagnejello. Champagne och mousserande i överflöd serverades hemma … Continue reading
Getostfylld lammytterfilé, rotselleripuré och apelsinglaserade trattisar
Pja, de vart inte en så tokig lördagsmiddag ändå. Inspirationen var i botten imorse så utan inköpslista åkte vi å handlade. Som tur var hade vår kära slaktare ett parti lammytterfilé till extrapris. Så vi slog till! Fortfarande dålig … Continue reading
Fars dag och en sjömansbiff!
Idag firar vi farsdag med en riktig klassiker, sjömansbiff. 800 g nötkött, bog, utskuren biff eller rostbiff. 8-12 potatisar av fast sort. 2-3 gula lökar. 1 öl, gärna porter eller liknande. köttfond, 1 msk. soja, 2 msk. vatten, 3 … Continue reading
Ankbröst med öppen lasange på kronärtskocka och champinjon
Underbar anrättning… Ankbröstet steker du 4 min med fettsidan nedåt å 2 min på andra. Sen in i ugnen på 125 grader till innertemp på 55-60 grader. Låt det vila 10 min i folie. En öppen lasange görs bäst på … Continue reading