Monthly Archives: December 2012
Burgundisk gryta – Invigning av julklapp
Burgundisk gryta eller Boeuf bourguignon som det också heter är en mustig köttgryta. Karismatiska smaker är rött vin, vitlök, champinjoner och sidfläsk. (Jag vet att morötter inte är med i standard-receptet, but what the heck :)) Jag passade på att … Continue reading
Julens gravade lax
Gravningen under progress, dag 1: I år kör vi gravningen på citron, apelsin, ingefära och stjärnanis. Laxen är en salma för att lyxa till det lite extra, det är ju bara jul en gång om året God jul på er! … Continue reading
Årets inlagda sillar
Ja då står ju julen för dörren och det är dags att lägga in sillen. På grund av tidsbrist, samt att jag faktiskt inte känner så stor skillnad, så kör jag i år på 5-min sill. Abba (inte benny mfl, … Continue reading
Stundande julbak
På söndag är det traditionsenligt julbak med familjen. Dags att planera vilket julgodis vi skall skapa i år. Finns risk för ett inlägg på söndag när skapelserna har testats!