Långbro Värdshus

För att fira vår årsdag valde vi att äta på Långbro världshus. Dels för att det ligger i grannskapet och dels för att jag diggar Fredrik Eriksson som är krögare där. Konstigt nog har jag aldrig varit där tidigare, men detta var absolut inte sista gången!

Väl framme fick vi ett varmt välkomnande av hovmästaren intill baren. Vi blev invisade till mittenrummet där ett bord för två var dukat.

Själva menyn var inpackad i en liten papplåda, rätt kul design faktiskt!

Av kvällen förrätter fanns möjligheten att ta in fyra små assietter med smakprov av dessa, perfekt för en som inte kan välja och verkligen vill ha allt :)

Damen valde dock en klassiker, Kalixlöjrom med klassiska tillbehör.

De fyra assietterna bestod av:

  • Hummerskagen smaksatt med körvel samt marinerade betor
  • Rökt oxfilé ifrån Dalsjöfors med bakad rotselleri, Karl-Johansvampvinaigrette och syltade nypon
  • Kall inkokt röding med Kalixlöjrom, citronette och mandelpotatiscrème,
  • Äggcreme med Västerbottenost , ansjovis och rågcrisp

Helt förträffliga smaker rakt igenom, men favoriten var inkokta rödingen och sen betorna. Till detta ett glas bubbel!

Som varmrätt fanns såklart två stående fiskrätter (Eriksson är ju ändå fisk-mästare), en skrei-torsk och en havskatt (variant på Erikssons vinnarrätt från årets kock 1987). Sen fanns även dagens och veckans special. Dessa rätter bestäms utifrån vad köket får tag på hos sina leverantörer. Kul tema! Dock tilltalade inte isterband eller oxbringa sällskapet denna kväll, det fick bli Halstrad Havskatt med långbros rökta lax och ägg, serverad med lättrimmad gurka och vitvinssås med dill för båda!

Utsökt lax/ägg-röra och perfekt tillagad havskatt. Själv hade jag nog haft aningen mindre salt i rimmade gurkan :)

Till efterrätt åts det Cocos- och ananasglasscoupe och Långbros chokladdessert med apelsin till damen (of course..). En perfekt avslutning där smakerna återigen var klockrena!

Allt som allt ett högt betyg, mysig lokal, härligt stämning, mycket god meny, bra service och rimliga priser. Möjligen ett minus med läget om man nu inte råkar bo i krokarna :)

Ber om ursäkt för dålig kvalité på bilderna, men jag ville helst inte börja ljussätta mitt bland de övriga gästernas upplevelser :)

This entry was posted in Restaurang. Bookmark the permalink.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/b/d/hyllenstam.se/httpd.www/wordpress/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Reply