Rimmad konfiterad kyckling med färsk pasta och rucolapesto

En fantastisk god kombination som inte tog överdrivet mycket tid att laga.

Kycklingen behöver nödvändigtvis inte vara rimmad men blev saftigare tack vare detta. Pastan gör du såklart bäst själv, en pastadeg överlever 5-6 dagar i plastpåse i kylen!

Kycklingen fick lite dålig färg, främst för att jag råkade ta “mjölkfritt” smör idag.

Så här tillagades kycklingen:

Rimma kycklingen i 10%-ig saltlag i 2 timmar i kylen. Stek fileerna i smör och ugnsbaka dem sedan till 70 grader innertemperatur i ugnen på 150 graders värme.

Peston var mycket smakrik, den innehöll:

0,5 dl pinjenötter
3 dl rucola
1,5 dl riven prästost
1 dl rapsolja
2 vitlöksklyftor
smaka av med lite salt

mixa alltsammans till en härlig röra!

 

This entry was posted in Tekniker, Testade recept, Vardagsmat. Bookmark the permalink.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/b/d/hyllenstam.se/httpd.www/wordpress/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Reply