Midsommarmiddag

Midsommar är ju alltid en klassisk mattradition…vem fick inte sill, nubbe och jordgubbar?

Men det är väl även det stora startskottet på sommargrillen? Själv älskar jag fisk men tycker ibland att det är svårt att grilla fisk och resultatet blir sällan lika bra som kött.

Tur att man kan få inspiration av diverse matmagasin som dimper ner i brevlådan. Så även denna gång. Det rekommenderades lättrökt gösfilé. Även om jag inte får grilla med kol på balkongen så kan man ju slänga på lite rökspån på gasolgrillen och låtsas att det blir lika bra! Denna gång blev det mackmyra’s grillspån och jag inbillade mig att det smakade lite rökigt om fisken.

Resultatet blev lysande, de rostade kryddorna gjorde sig verkligen ypperligt på gösfilén.

Tillbehören hade även dem en röd tråd där jordärtskocka fick vara genomgående. Det blev över en del dressing till dagen efter och den passade perfekt i en kyckligsallad på cykelturen!

Till fisken serverades en druva från österrike, Grüner Veltliner. Själva flaskan har jag fått och går inte att hitta på bolaget, vilket är synd då den smakade förträffligt!

Avslutningsvis fick vi en dessert på rom-marinerad och grillad ananas med tillhörande Mojito :)

Alla recept finns här

This entry was posted in Dessert, Menyer, Testade recept. Bookmark the permalink.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/b/d/hyllenstam.se/httpd.www/wordpress/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Reply