Nymald och grillad högrev med hemkokt ketchup

En hamburgare skall ju givetvis göras på nymalt nötkött. Det råder dock lite olika bud kring blandningen av olika köttdelar. Jag har testat med endast högrev men även högrev blandad med tex entrecote. Resultatet tycker jag ändå blir ganska lika och smakar oftast förträffligt oavsett blandning.

Den här gången blev det hälsingestintans hängmörade högrev,

20130705_154950

Hälsingestintan gör otroligt kvalitativt kött där jag aldrig blivit besviken.

Köttet finfördelades och kördes sedan ner i köttkvarnen till en härlig färs.

20130705_154955

20130705_160009

 

Sedan pressades hamburgare av denna färs. Jag tillsatte endast salt och peppar vid själva grillningen.

För att lyxa till det lite extra kokade jag även en ketchup, vilket blev väldigt lyckat! Jag hittade ett recept här

20130705_155006

Tricket verkade vara lite dyrare men lite finare krossade tomater. Skillnaden märktes direkt när man öppnade konservburken!

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/b/d/hyllenstam.se/httpd.www/wordpress/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 Responses to Nymald och grillad högrev med hemkokt ketchup

  1. Jonas Andersson says:

    Har du något recept på Bröden till Hamburgarna? Blev lite inspirerad

    • rickardh says:

      Japp, det är hemma analogt på ett papper jag fick av en pappaledig i parken :)
      Kan fixa det senare! Största tricket var jäsningen…

Leave a Reply to Jonas Andersson Cancel reply