Japanskt långkok

Härliga hösten och härliga söndag…jaaaaa vilka klyschor, jag vet :)

Men likväl har man gott om tid för långkok en söndag och det är ju sååå gott! Ramlade över ett recept i Coop’s reklamblad med rubriken “Japanskt långkok”, lät ju fantastiskt spännande och så enkla ingredienser. Måste testas såklart! 3 timmars puttrande senare och det vart en himmelsk middag!

20131020_175703

Jag följde inte receptet i tidningen till punkt och pricka så här kommer min variant…

Japanskt långkok, 4 port

Grytan
1 kilo högrev
200 g märgben (vilket inte fanns hos slaktarn idag så fläskben fick duga)
en hyfsad bit ingefära i tunna skivor
3 vitlöksklyftor i skivor
1 klyftad gul lök
1-2 dl japansk soja
1 liter vatten
Tillbehör
Resten av ingefäran i strimlor
sojabönor
en liten bit purjo, tunt skivad
svamp, gärna shitake eller portabella
risnudlar
spenat
röd/gul/polka-beta
 

Bryn hela högreven i en stor gryta i lite olja. Tillsätt resten av ingredienserna för grytan och låt sjuda under lock i 2-3 timmar, känn efter med gaffel när köttet faller isär. Då är det klart. Ha i ingefära, sojabönor, purjo och svamp i grytan de sista 2-3 minuterna så får de mjukna.

Servera med risnudlar fräst spenat och skivad röd/gul/polka-beta.

Häll upp risnudlar, lägg över kött och grönsaker från grytan, toppa med buljongen!

Buljongen var gudomlig så jag lät resten av grytan reducera ner ordentligt och fryser in i små portioner för framtida såser/grytor :)

20131020_194125

 

 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/b/d/hyllenstam.se/httpd.www/wordpress/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Reply