Helstekt entrecote med rotfrukter och kryddsmör

En enkel och god fredagsmiddag…

Stek hela entrecoten i smör med lite timjan, vitlök, salt och peppar i en stekpanna.

Stick in en termometer i köttets tjockaste del och helstek vidare i ugnen på runt 150 grader. Rotfrukterna kan utan problem gå med samtidigt i ugnen.

Beroende på hur färdigt kött du vill ha bör rikt-temperaturerna vara:

Medium/rare = 56 grader
Medium = 60 grader
Well done = 66 grader

Jag siktade på 56 och lät köttet vila i folie i 10 minuter innan servering.

När du gör kryddsmöret kan du experimentera lite,

Idag blev det smör, vitlök, gräslök, salt och blandad peppar!

God helg!

This entry was posted in Egna recept, Tekniker. Bookmark the permalink.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/b/d/hyllenstam.se/httpd.www/wordpress/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Reply