Getostfylld lammytterfilé, rotselleripuré och apelsinglaserade trattisar

Pja, de vart inte en så tokig lördagsmiddag ändå.

 

Inspirationen var i botten imorse så utan inköpslista åkte vi å handlade. Som tur var hade vår kära slaktare ett parti lammytterfilé till extrapris.

Så vi slog till!

Fortfarande dålig inspiration, men en rotselleripuré á la Hellberg är ju aldrig fel, trots oexaktheten med 359 gram rotselleri istället för 300 som i receptet (Johan jag mätte..) :)

En trevlig rödvinssås funkar ju alltid tänkte jag…ingredienserna har vi ju hemma.

Ojdå, se där lite trattisar. ja vi kan ju alltid smörsteka dem med lite apelsinskal.

Väl hemma surfade jag lite på lammytterfilé och fann detta ypperliga recept

Å vad hade vi i kylen, jo lite chevre.

Hellbergs rotselleripuré görs bäst så här:

300-isch gram tärnad rotselleri

3 dl grädde

3 dl mjölk

salt och vitpeppar

koka tärningarna i gräddmjölken tills de är mjuka, ta det inte för tidigt…låt de blir mjuka.

Sila av mjölken, men spara den.

Mixa sellerin i en mixer, ja du kan slå på den i några minuter å låta den bli sametslen. Späd på med lite mjölk om den är för tjock.

Salta å peppra lagom till serveringen.

 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/b/d/hyllenstam.se/httpd.www/wordpress/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Reply