Salmalaxen

Igår var det andra gången jag stötte på Salma-människor i affären. De stod och pratade om hur bra deras lax är och man fick provsmaka. okej, den var grym i butiken så varför inte prova även om det är dubbla kilopriset.

Menyn hämtade jag från en gammal kokbok av Peter Harryson där han halstrar laxen och serverar med rimmad gurka och en gudomlig saffranssås.

Måste erkänna att Salman troligen gör sig bäst rå, gravad, rimmad eller sotad. För när jag stekt den 1-2 min per sida så smakar den ungefär som vilken lax som helst.

Harrysons saffranssås gör du så här:

2 chalottenlökar

4 dl fiskfond

1,5 dl vitt vin

2 dl vispgrädde

1 knivsudd saffran

1 msk maizena

Koka ihop hackad lök, buljong, vin, grädde och saffran tills 3-4 dl återstår. Sila bort löken och red såsen med maizena utblandad med lite vin till önskad konsistens.

 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/b/d/hyllenstam.se/httpd.www/wordpress/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Reply