Restaurangbesök: Erik’s Gondolen

En tre-rättersmiddag på tu-man-hand är något småbarnsföräldrar inte gödslar med. Så det vart ett välförtjänt besök hos Eriks uppe på Gondolen i slussen i stockholm i lördags.

Eftersom jag jobbar i samma hus har jag besökt restaurangen tidigare ett par gånger, främst för lunch. Jag har aldrig gått därifrån besviken. Det klart bästa mat-minnet so far är en tisdagslunch när det serverades hemlagad blodpudding. Det kan låta galet med 115kr för blodpudding, men det var värt varenda krona!

Så i lördags tog jag min käresta och bokade en sittning kl 18. Väl framme fick vi, som vanligt, förträfflig service och blev framvisade till vårt bord längst ut på gondolen med fantastisk utsikt över stockholm’s inlopp.

Menyn började studeras noga, efter ett kort tag så insåg vi att vi aldrig testat hummer på restaurang förut. Därmed var valet av förrätt givet.

20130713_182106

 

Hummern smakade bra, ett litet minus för att den var förgjord och troligen stod i kylen och väntade när vi kom. Det märktes på den något torra rivna pepparroten. Ett glas Grüner veltliner passade perfekt till detta.

Val av huvudrätt var mycket svårare. Jag är rätt svag för fisk och funderade länge på en grillad hälleflundra. Men efter lite rådgörande med servitören föll valet på stekt reninnerfilé med stuvad spetskål, bakad rödbeta, rödvinssås och gratinerad färskpotatis.

20130713_185500

 

Detta var absolut en 10-poängare. Visst, om du är lite kaxig kanske du skulle påstå att en gnutta salt i stuvningen hade hjälp..men det är ju därför det finns saltkvarn på bordet :)

Till detta passade ett glas zinfandel.

Om vi mot all förmodan nu inte vore mätta så måste man ju alltid avsluta med en dessert när man får chansen. Som tur var fanns en lättsmält citrontarte.

20130713_200327

 

Myntaglassen satte pricken över i:et för kvällen!

Totalbetyget blir högt. Underbar service, grym utsikt, vällagad mat och rimliga priser. Gillar man dessutom vin så är vinlistan 40 sidor lång…

 

This entry was posted in Restaurang. Bookmark the permalink.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/b/d/hyllenstam.se/httpd.www/wordpress/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 Responses to Restaurangbesök: Erik’s Gondolen

 1. Jonas Andersson says:

  Måste tyvärr meddela att mitt besök på Gondolen blev en besvikelse. Inte så mycket på maten som var bra (kunde varit bättre) men servicen var urusel och då var vi ändå ett stort sällskap som genererade en hyfsad nota. Bla så hade alla runt bordet druckit upp men efter ett flertal försök att få fatt på servitrisen så slutade det med att jag själv hämtade vår vinflaska och började fylla upp glasen. Då fattade hon piken…..
  Det kan mycket väl vara så att vår servitris hade en dålig dag (drycken var bara ett exempel) men när man ändå betalar ganska mycket för maten så ska allt vara på topp.

  Näe det dröjer nog ett tag innan jag åker till Gondolen igen

  • rickardh says:

   Jag förstår, det kan mycket väl ha att göra med vilken tidpunkt man är där…
   Vissa luncher har servicen vart sämre helt klart. Vi hade nog tur att det var lungt i restaurangen!

Leave a Reply